Sitruunaa keholle, mielelle - ja masulle

 

Pitkät päivät, venyvät deadlinet. Story of my life. Tarvitsen lisäboostia mistä sitä vain irti saan. Olen tosin ihan hetki sitten saanut viime kuukausien ajan raatamani projektin eteenpäin ja olo on pyörryttävän onnellinen. 

Nyt on luonnollisesti takki lähes tyhjä, mutta kun tästä lähdetään taas nousuun, sitä lisäboostia saan erityisesti sitruksista. Rakastan sitruunaa ja sen tuoksua. Muistan mummon sitruunakäsivoiteen, jota lipaston laatikossa pidettiin. Haistelen tätä välillä kaupassa ja palaan sinne mummolan käytävälle saman tien. ♥

Valitsen poikkeuksetta aina sitruunaisen vartalovoiteen tai suihkugeelin ja nyt Luonnonkaunis-messuilta bongasin Logonan uutuuksista energisoivan sitruuna-inkivääri vartalovoiteen. *) Arvannette, että se on ihanaa. Voide on nopeasti imeytyvää ja jättää ihon pehmeäksi. Voide on enemmän emulsiomainen kuin paksua tököttiä, joten vartalon voi kosteuttaa vaikka ennen töihin lähtöä. 

Logonalla on myös uusi sitruunainen suihkusaippua, mutta se oli ehtinyt jo loppua messuilta. Täytyy pitää korvan takana ja ostaa se, kunhan entinen loppuu.




John Masters Organics on minulle aiemmin tuttu hiustenhoitotuotteistaan, mutta sarjalla on tuotteita myös kasvojen ja vartalon hoitoon. Onpa sillä myös luksuskoirashampootakin. Vuh! Yksi sarjan uutuuksista on vartalonkuorinta, joka luonnollisesti sopii tehtäväksi ennen ihon kosteuttamista. Fresh *) sisältää 12 orgaanista öljyä, joista sitruuna ja lime lisäävät verenkiertoa. Etenkin reisien alueella kannattaa kuoria ihoa hiukan ronskimmin, jos sillä alueella selluliitillä on taipumusta hengailla.





Sitruunaa ei tule sitten muutoin hyödynnettyä kuin leivonnassa, paitsi avokadopastan suurkuluttajana, olen löytänyt pastan luojalta uuden hittiherkun - Hanna G:n sitruunapastan.

Pannulla porina tekee sitruunasta niin pehmeän makuisen, mutta tuoksu säilyy ja tämä vaan on niin hyvää. Niin ja nopea tehdä. Eikä ole vaikeaa. ;)







Hannan sitruunapasta
(2–3 hengelle)
250 g tuorepastaa (esim. Fettuccine-tuorepasta) 
yhden sitruunan raastettu kuori ja 3 rkl sitruunanmehua 
25 g voita 
1 dl kuivaa valkoviiniä 
muutama oksa timjamia 
1,25 dl kuohukermaa 
50 g raastettua parmesaania 
hyppysellinen suolaa 
mustapippuria

Täytä kattila vedellä ja laita se jo hellalle odottelemaan pastaa. Raasta parmesaani, mittaa valmiiksi voi, valkoviini ja kerma. Huuhdo sitruuna huolellisesti, raasta siitä kuori (varo raastamasta valkoista osaa, se on kitkerää).

Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori ja sitruunanmehu, keitä minuutin verran. Lisää pannulle viini ja nosta lämpöä, kiehauta jälleen minuutin verran.

Lisää kerma, sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon nippu timjaminoksia. Kiehauta ja anna pöhistä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Keitä tällä välin tuorepasta. Lisää kiehuvaan, suolattuun veteen tuorepasta ja anna kiehua pari minuuttia.

Ongi timjaminoksat pannulta pois, niitä ei enää tarvita. Mausta kastike suolalla ja reilulla mustapippurilla, lisää myös puolet raastetusta parmesaanista.

Valuta pasta ja nostele se pannulle kastikkeen joukkoon. Pyörittele kastike pastaan.

Annostele lautasille, lisää annosten päälle loput parmesaanista ja halutessasi tuoreita, silputtuja yrttejä (esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa).


VINKKI: Jos et halua käyttää valkoviiniä, laita kuohukermaa koko purkki (2 dl). Tulee tuhtia (toim. huom).

VINKKI 2: Voit heittää ruokaan pekonia, mozzarellaa, pinjansiemeniä tai mitä ikinä mieleen juolahtaa.
 ***

Laitoin sitruunapastaan kermaa tuon 2 dl ja sitten havahduin, että olihan meillä valkkaria, jota luirautin joukkoon pannulle, mutta aion seuraavaksi tehdä niin, että laitan ohjeen mukaisesti tuon reilun desin valkkaria, koska kerma tekee pastasta melko tuhdin. Älkää ymmärtäkö väärin, pasta on erinomaisen hyvää niinkin, mutta sitä pystyy syömään enemmän kuin valkkarin ja kerman suhde toisenlainen.


Onko siellä muita sitruunafaneja?


*) Tuotteet saatu bloginäkyvyyteen

Suosikit